Yoga od koje se nećete umoriti

S vremena na vreme pojavi se na tržištu nešto novo što vas potpuno obori s nogu. Pri tome ne pričam o gedžetima kojih nikada dosta, već o uređaju uz koji stvarno možete da odraditi svaki posao. Kada kažem „volela bih ga da je moj“ jasno je da je u pitanju korisna i uz to savršeno dizajnirana spravica!

Yoga
Upravo to je Yoga Book, novi 2u1 tablet kompanije „Lenovo“. Prvi utisak je da ste uz njega nekako odmah više cool i izgledate veoma profesionalno. Lagan je i tanak. Debljina je 9,6 milimetara kada je zatvoren (poređenja radi, iPhone 7 ima 7,1 milimetara), a uz to neće vam biti problem da ga sa sobom svuda nosite jer je težak 690 grama, manje nego prosečan ženski neseser. Da ne bude da je sve šminka, evo šta sve ovaj tablet može.20161122_115346
Ima ekran od 10,1 inča ali i veoma zgodne i funkcionalne šarke koje se savijaju pod uglom od 360 stepeni. Otuda ime joga. Panel na kom je tastatura se može potpuno preklopiti tako da se korisi samo touchscrean, ali se za razliku od većine sličnih 2u1 uređaja ona ne odvaja od ekrana. Ovo je posebno korisno ako niste stalno za stolom već morate posao da završavate dok ste u pokretu. Druga opcija je da Yoga Book koristite kao klasičan laptop. Radi na specijalno adaptiranom Androidu 6.0 mada postoji i opcija sa Windows 10.

03_yoga_book_close-up_kb
Jedno „wow“ sleduje za autentično rešenje touchscrean „halo“ tastature. Ona nema fizičke tastere a čak se i ne vidi na panelu dok sami ne uključite opciju da se pojavi. Uz nju ide i olovka koja kao kod većine sličnih uređaja detektuje sve što napišete po ekranu ali onda na scenu stupa mali dodatak koji menja sve! Ukoliko ste arhitekta, dizajner ili ilustrator znate da malo šta može da zameni osećaj i preciznost rada po papiru. E baš to Yoga book nudi. Kada se papir postavi na tastaturu, uz olovku koja ima pravo mastilo, sve što ispišete i iscrtate biće sačuvano u digitalnom obliku pomoću specijalne Lenovo aplikacije. Osećaj pisanja je identičan realnom, olovka reaguje veoma dobro, uz neprimetno kašnjenja u odnosu na pokret, a detektuje do ugla od 100 stepeni što je potpuno dovoljno čak i za zahtevnije korisnike. Možete da menjate debljinu pisanja, boje a olovka ne radi na baterije pa ne morate da mislite na to kada će se istrošit. Inače, radi uz pomoć Wacom fee tehnologije koji je kada je povezan sa EMR slojem u sklopu tastature u realnom obliku sve pretvara u digitalni oblik.

Yoga
Za kraj sam ostavila brojke koje su za mnoge potpuno zbunjujuće i ne previše informativne. Yoga Book pokreće Intel Atom X5 procesor uz 4GB memorije. To zapravo znači da će vam tablet kada uključite više aplikacija (a možete ih pokrenuti u različitim prozorima istovremeno) raditi savšeno, bez „kočenja“, bagovanja…
Sve u svemu, ovaj tablet ne možete a da ne volite. Baterija dugo traje, lagan je, agilan i što je veoma veoma bitno izgleda kvalitetno i lepo.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: