Nov, ali opasan igrač. Kako se Honor 9 snašao među najjačima

Honor 9 i poseban „unboxing“

U konkurenciji najjačih proizvođača telefona pravi je poduhvat umešati se sa potpuno novim proizvodom i brendom i za kratko vreme stvoriti bazu vernih korisnika. Honor je u tome uspeo. Kada je Huawei najavio da će pod ovim imenom praviti cenovno nešto povoljnije telefone pitala sam se koliko će im se to isplatiti, ali, kineski proizvođač definitivno zna šta radi! Još jedna potvrda toga stigla je u obliku Honor 9, telefona koji i bukvalno ima sve premijum karakteristike, ali i cenu za 300 eura manju od sličnih modela

Inače, telefon sam testirala uz podršku ekipe iz Noizz.rs sa kojima sam uradila i svoj prvi „unboxing“ video. Čekam da čujem komentare!

Honor 9 izgleda odlično! Zadnja strana je od 3D stakla koje se neprestano presijava i odaje utisak elegantnog i modernog. Ne brinite, nećete morati stalno da ga briskate jer otisci prstiju se gotovo i ne zadržavaju. Isto je i sa prednjom stranom telefona koji ima ekran od 5,15 inča što se zaista čini kao optimalna dimenzija za svakodnevno korišćenje – dovoljno je veliki i pregledan, a možete da ga držite i u džepu kako bi vam stalno bio na dohvat ruke.

Upravo to je jedna od stvari na kojoj iz Honora insistiraju, da je ovo telefon za ljude koji su u stalnom pokretu. Tokom dvonedeljnog testiranja u to sam se i lično uverila. Baterija (3200 mAh) je prilično izdržljiva. Ja obično telefon napunim uveče pre spavanja i nisam imala razloga da ga stavljam na punjač do sledeće večeri iako se u toku dana retko odvajam od njega. Uz to, vrlo brzo se puni, pa za dvadesetak minuta punjenja imate bar 50% baterije.

Kamera je dualna, ima 20MP i pravi odlične fotke i video zapise

Kamera je takođe u modu „mora sve odmah i sada“ 🙂 Kako je dualna, daje opciju da oba sočiva prave istovremeno sliku, ali pri tome svako od njih koristi odvojeno uvećanje pa je kvalitet fotografija napravljenih sa veće razdaljine maksimalno sličan onome koju daju profesionalni foto aparati. Takođe, slično „starijem bratu“ odličnom P10 ovaj telefon pravi savršene portrete uz odličnu opciju koja izoštrava subjekat slike dok je pozadina blurovana. U pitanju je bokeh efekat, pa kada sliku postavite na društvene mreže bukvalno ćete moći da se izdajete za umetnika. Čak su i fotografije koje se prave u pokretu kvalitetne i jasne.

Honor pruža odličan odnos cene i vrednosti

Ono što je stvarno fascinantno kod Honor 9, iako se čini manje bitnim u odnosu na kameru i dizajn jeste ono što pokreće telefon – Huawei Kirin 960 procesor koji donosi odlično reagovanje na komande, pokretanje aplikacija bez ikakvog odlaganja i trbalo bi da obezbedi da telefon i posle dužeg korišćenja podjednako dobro radi kao dana kada ste ga izvadili ili kutije.

Sve pokreće dokazano dobri procesor Kirin 960

Kada se podvuče crta Honor 9 je telefon koji vredi imati uz sebe. Pouzdan je, brz, baterija je odlična, ekran jasan, boje živopisne, nudi brojne opcije a u pogledu dizajna je trenutno među lepšim modelima na tržištu.

2 thoughts on “Nov, ali opasan igrač. Kako se Honor 9 snašao među najjačima

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: