Ako tražite nešto u srednjoj klasi, vreme je da proverite Wiko telefone

 

Sa više od hiljadu evra u džepu lako je birati telefon. Šta kad su nam budžeti manji? Onda je vaganje, premeravanje, upoređivanje i kupovina puno teži posao, a jedna kompanija na tržištu vam je verovatno promakla među svim tim skupim imenima. Zato danas pričamo o Francizima, o kompaniji Wiko.

Oni već neko vreme daju dosta dobar odgovor na zahtev srednje klase na tržištu mobilnih telefona, da dobiju solidan smartfon sa velikim ekranom i izdrživom baterijom za mali novac. Njihov poslednji model Wiko View4 je upravo to.

Wiko View4 je veći od dva nedavno predstavljena Wiko modela. Ovaj uređaj ima IPS LCD ekran HD+ rezolucije (1.600 x 720 piksela, 270 ppi) uz dijagonalu od čak 6,52 inča. Ekran je dosta dobar za telefon čija je cena oko 150 evra i odlično se ponaša u različitim svetlosnim uslovima. Dodatak je elegantno kućište koje telefonu daje i izvestan šarm i utisak modernog uz blaga zakrivljenja ivica. Poleđina je urađena u bojama koje se prelivaju, a ivice su u bakarnozlatnim nijansama. Utisak i pri držanju telefona u ruci je dosta dobar.

MG_0844

Tu treba dodati i da telefon ima mesta za 2 SIM kartice, 3,5 mm priključak za slušalice na levoj strani, mikro USB priključak na dnu, dok se taster za jačinu zvuka i taster za otključavanje nalaze na desnoj strani. Zanimljivo je da je Wiko na levoj strani telefona ubacio dugme za Google Assistant.

Unutra se nalazi 3 GB RAM koji uz osnovnih 64 GB memorije rade pristojan posao. Imate opciju za Dual SIM 4G i microSD karticu kojom se memorija može proširiti do 256 GB. Sve radi na Mediatek A25 čipsetu sa osam A53 jezgara, koji je pomognut veštačkom inteligencijom za foto i video modove kamere, kao i za multitasking, odnosno duže trajanje baterije. Baterija je zapravo jedna od najjačih karakteristika ovog telefona i bez problema će vam obezbediti minimum dan i po inenzivnog korišćenja na jednom punjenju. Za prosečnog korisnika ovaj period je čak i duži. Baterija je inače litijum-polimer kapaciteta 5.000 mAh.

IMG_20200705_141935

Wiko View4 ima prednju kameru sa sočivom rezolucije 8 megaipksela. Ona ujedno služi i za otključavanja telefona prepoznavanjem lica i tokom testa radila je dosta dobro i agilno iako se ne može porediti sa sistemom koji koriste najjači telefoni na tržištu.

Na poleđini je sistem trostruke kamere. Glavna ima 13 megapiksela, tu je kamera zadužena za boke efekat rezolucije 2 megapiskela i treće sočivo je ultraširoke rezolucije od 5 megapiksela sa uglom slikanja od 114 stepeni. U praksi to dosta dobro izgleda i rezultati na fotkama nas nisu nimalo razočarali. Slike na dnevnom svetlu su dosta kvalitetne, detaljne, živih boja. Čak i zum odrađuje pristojan posao.


Inače, kamera podržava video-snimke do Full HD brzine do 30 fps, ali i usporen snimak, uz korišćenje AI tehnologije i za portrete i ulepšavanje, kako na slikama, tako i tokom video-snimanja. Zapravo, sa ovim telefonom dobijate ono što plaćate. Aplikacija za slike dolazi sa većinom potrebnih modova, uključujući prilagođenirežim za portrete što je postala jedna od najpopularnijih opcija.

One thought on “Ako tražite nešto u srednjoj klasi, vreme je da proverite Wiko telefone

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: