Jel toliko teško napraviti zabavan telefon?

Poenta gedžeta je da budu zabavni i dopadljivi, da ih svako vidi kad ih imate u ruci, ali taj zadatak je ovih dana sve teži i teži jer novi telefoni, slušalice, tablet i sve druge novotarije izlaze gotovo svakodnevno. Zato je Coca Cola telefon pravo osveženje, pri čemu ne mislim na igru reči.

Nema potrebe da se brinete da će Coca Cola početi sad da se bavi i ovim. Naravno da neće. U pitanju je one time thing, saradnja sa Realme na specijalnoj limitriranoj ediciji koja je u potpunosti brendirana. Ovo nije prvi put da kineska kompanija pravi sličnu saradnju sa nekim brendom. Tako su imali i izdanje sa Narutom, po čuvenoj mangi ali i Dragonball telefon.

Inače, ispod svih detalja u znaku čuvenog pića, pre svega na poleđini mobilnog, softver skin-a i pakovanja, nalazi se „običan“ Realme 10 Pro.

Sam telefon je sasvim ok, prosek srednje klase sa Snapdragon 695 čipom, preglednim 6.7-inčnim ekranom sa sada već obaveznom stopom osvežavanja od 120Hz (LCD na žalost ne OLED) kao i sasvim pristojna glavna kamera od 108 megapiskela. Ali, ono što obara sa nogu je dizajn telefona i celo pakovanje u kom dolazi.

Ako sam zaintrigirana ja koja ne samo da ne pijem Coca Colu, nego sam prema njoj potpuno ravnodušna u svakom pogledu, onda je jasno da će svi kojima je ovo gazirano piće drago, želeti da izbliza pogledaju i probaju i njihov telefon. On dolazi u ogromnoj crvenoj kutiji sa bezvremenskim logom. Kada je uzmete u ruke biće vam jasno zbog težine da je unutra još nešto pored telefona. Ne, nije u pitanju limenka Coca Cole već maskotata u prepoznatljivoj boji uz obavezne mehuriće sode.

I sama kutija mobilnog je brendirana sa jakim retro vajbom, a poseban detalj je iglica za ubacivanje SIM kartice. Ona je napravljena u obliku čepa na staklenoj boci Coca Cole a isto tako izgleda jedna od ikona na samom telefonu, i to ona za settings. A to je tek samo jedan od detalja koji su pažljivo izabrani.

Pozadina telefona nije tek samo ofrlje odrađena. U pitanju jeste plastika, ali vrlo kvalitetna i prijatna pod ruku pogotovo što je logo iscrtan vrlo pažljivo i tačno do poslednjeg detalja tako da se vide i oseti tekstura.

Kada ga pokrenete automatski dobijate pozadinu koja je u ostoj temi sa tim dobro prepoznatljivim Coca Cola džinglom a simpatično je i to što na primer, kada slikate kamera proizvodi zvuk poput otvaranja flaše.

Naravno, možete da ga isključite kao što možete i da postavite sve ikonice da izgledaju klasično, kao bilo koje druge na Android telefonu. Ali gde je u tome zabava?

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: