Moto Z – kad koncept 2u1 izgleda cool

img_0102

Treba vam telefon sa odličnom kamerom? Ok, može. Hoćete i da mobilni koristite za puštanje muzike kad pravite kućnu žurku? Može i to. Značilo bi vam da preko telefona obavljate sve zadatke vezane za posao, čak da preko njega projektujete prezentacije. Nećete verovati – može i to, sve u jednom telefonu. Motorola, sada pod okriljem Lenova, uspela je da sve ove funkcije spakuje u jedan uređaj a da pri tome sve savršeno funkcioniše.

20170226_223251

Njihov novi telefon Moto Z zadovoljiće sve potrebe prosečnog korisnika. Ima ekran od 5,5 inča, radi sa 3GB RAM uz octa-core 2.0 GHz Cortex-A53, glavnu kameru od 16MP, selfi kameru od 5MP. Sasvim zadovoljavajuće. Međutim, razlog zašto pišem baš o ovom telefonu jesu Moto Mods, dodaci koji ga pretvaraju u ekspertsku mašinu baš za ono što je vama potrebno.

moto_110217_ras-foto-mladen-surjanac661

Naime, kada se sa zadnje strane telefona skine maska (i nju možete da personalizujete), njeno mesto zauzima neki od željenih dodataka – zvučnik, projektor, odličan foto aparat… Nameštaju se vrlo lako, bukvalno u jednom potezu a magnet ih čvrsto drži pa ne morate da brinete hoće li spasti sa telefona. Od opcija tu je najpre neka vrsta eksterne baterije, Incipio off GRID Power Pack dodatak. Zakačite je na telefon, ne morate da tražite kabl i struju da se dopunite, nego instant dobijete još 22 sata trajanja baterije što je i više nego dovoljno čak iako opsesivno koristite telefon.

img_0098

Zabava međutim zapravo počinje sa True Zoom Moto Mod dodatkom koji telefon pretvara u klasičan foto aparat. Ovo elegantno rešenje potpisuje Hasselblad, švajcarska kompanija koja pravi aparate još od Drugog svetskog rata. Kada su njihove blende bile dovoljno dobre da zabeleže prve ljudske korake na Mesecu tokom Apolo misije biće sasvim dovoljne i za vas! Kada se ovaj dodatak postavi na telefon dobija se 10X optički zum i to je zapravo njegova najveća prednost. Iskustvo pri rukovanju je dosta dobro, zum odlično reaguje, daje jasnu i kvalitetnu sliku. Ostaje malo razočarenje jer nema opcije ručnog zumiranja, uz okretanje blende.

Još jedna prednost i ovog, ali i ostalih dodataka, je to što uz lako postavljanje oni automatski odmah počnu da rade. Nema dodatnih klikova a ni posebne aplikacije, a samim tim nema ni frustracija oko njihovih pokretanja kroz šta smo svi, manje ili više puta prošli.

img_0107

Tako je i sa zvučnicima, drugim dodatkom pod imenom JBL SoundBoost. On dolazi sa dva 3W ugrađena zvučnika koji pružaju odličan, prirodan i sasvim jak stereo zvuk. Tokom testiranja, fabrička tvrdnja da će baterija potrajati 10 sati ispostavila se potpuno tačnom.

moto_110217_ras-foto-mladen-surjanac676

Ono što je meni  lično bilo najzanimljivije je to što mi je ovaj telefon u isto vreme omogućio da stan pretvorim u bioskop. I to bukvalno. Kada se na njega „namontira“ dodatak pod imenom Insta-Share Projector može da se dobije ekran površine od 70” na kom se emituje bukvalno sve, od fotki sa putovanja ili žurke, preko YouTube snimaka, filmova do video zapisa koji sami napravite. moto_110217_ras-foto-mladen-surjanac662

Čak i na nešto jačem osvetljenju ovaj mobilni projektor koji i bukvalno možete da stavite u džep, daje sasvim korektnu sliku i bez punjenja može da se koristi oko sast i po. Dobra stvar je što ima i spostvenu bateriju a tek kada je ona potpuno prazna počinje da koristi onu sa telefona.

Za kraj onaj najmanje zanimljiv, ali opet, vrlo važan deo – cena.  Dodatak sa projektorom košta 37.987 dinara, Moto Hasselblad TrueZoom 31.987 a Moto JBL Soundboost je 10.987 dinara. Kada se doda na cenu telefona 55.000 dinara logično je da ćete, baš kao i ja podići obrvu. Da li vredi? Pa, da! Vrlo je zgodno imati svu tu „nadogradnju“ na telefonu koji je koncept 2u1 podigao na potpuno novi nivo. Svi dodaci odlično rade i mogu da posluže i za posao, da ne pominjem da su zabavni!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: