Galaxy Note9, može li ovaj telefon baš sve?

Da li zbog Njujorka ili je Galaxy Note9 zaista toliko impresivan telefon, kako bilo, ja sam se sa premijere novog Samsungovog uređaja  vratila puna pozitivnih utisaka!

Priznajem, izbor lokacije, iako ne presudan, bio je idelana. Ne samo što se sve odigralo u jednom od najzanimljivijih gradova na svetu već je samo predstavljanja Note9 bilo u Bruklinu, nama sa ove strane Atlantika tako privlačnom hispterskom kraju Njujorka. O tome u nekom drugom blogu (obećavam, uskoro!).

I tako, pod utiskom celog njujorškog vajba, leta i dobrih domaćina stigla sam na podjednako zanimljivu prezentaciju na kojoj je otkriven verovatno najbolji fablet koji se trenutno može pronaći na tržištu.

Nema šta, Galaxy Note9 je vrlo upečatljiv telefon. A i kako ne bi bio. Ima displej od 6,4 inča, najveći od svih Samungovih uređaja, uz beskonačni Super AMOLED ekran koji je blago zakrivljen na ivicama. Standardno, Samsungu je ovo jedna od jačih strana a kako sam telefon ubrzo dobila i na korišćenje samo se potvrdilo da Note9 ima displej i po, sa sjajnim, jasnim i živopisnim bojama uz odlično ponašanje na jakom suncu i svetlu.

Novi Galaxy Note sa novim S pen-om

Druga stvar kada je dizajn u pitanju jeste gotovo minimalna promena u odnosu na prethodni model koja je najviše vidljiva zapravo u nešto drugačijem rasporedu kamera i senzora za otisak prsta na poleđini telefona. Ali su zato poentirali sa bojama u kojima je telefon urađen. Za one ozbiljne, poslovne korisnike kojima je ovaj model u suštini i namenjen tu je klasična crna (na njoj su najmanje vidljivi otisci prstiju), a za sve ostale tu je i Note9 u fenomenalnoj nijansi plave i ljubičaste boje. Poseban dodatak je to što uz njih dolazi S Pen u istoj ili pak u vrlo upečatljivoj žutoj boji. Ako tražite nešto posebno, onda birajte ovu opciju!

Foto: V. Živojinović

Sama olovka, zaštitini znak serije Note je i dalje je veoma zabavan i koristan dodatak. Najbitnija stvar je to što savršeno radi. Bez ikakvih bagovanja bez obzira koliko je često koristili, bilo za pisanje beleški, crtanje i skiciranje ili za navigiranje kroz telefon.

S pen se puni jednostavnim vraćanjem u telefon

Ovog puta Samsung ju je maksimalno unapredio. Sada ima podršku za blutut povezivanje niske energije, puni se dok je u telefonu i koristiti se kao neku vrstu daljinskog upravljača. Naime, sada S pen služi za menjanje pesama, pojačavajne ili snimanjivanje jačine zvuka ali i za pravljenje fotografija – dvostrukim klikom možete da promenite da li će biti uključena selfi ili glavana kamera a fotografija se pravi jednim klikom na olovku pa telefon ne morate ni da držite u ruci.

Kamera je unapređena veštačkom inteligencijom

Kamera je dosta unapređena i u odnosu na model S9 Plus odakle je i preuzeta. Dualna je, sa oba sočiva od 12MP, jedno je širokougaono, drugo 2x telephoto. Dodatak je veštačka inteligencija koja dosta dobro radi kod prepoznavanja objekata koji vam se nađu ispred objektiva pa im se kamera automatski prilagođava kako bi bolje slikala a novina je zapravo opcija da telefon prepozna i obavesti vas ukoliko je na napravljenoj fotografiji neko trepnuo ili pak snimak nije dovoljno jasan.

Evo kako to konkretno izgleda:

Pored svega ovoga baterija je možda ipak najimpresivnija stvar kod Note9. Ima 4.000 mAh što je samo po sebi puno, ali kada se uzme u obzir da ima ekran od  16,2 centimetra a traje i po 30 sati uz  intenzivno korišćenje, onda ovaj podatak ipak vidite u nešto drugačijem svetlu, plus tome dodajte brzo punjenje. Još jedna pozamašna stvar koja ide uz ceo gabarit telefona je memorija. Tu je opcija od 512 GB koju čak ni ja sa svim slikama i video zapisima teško da mogu da popunim, a moguće je proširiti je sa micro SD karticom do celog terabajta.

Uz micro SD karticu memorija telefona se može proširiti na jedan terebajt

Ispada da je ovo savršen telefon 🙂 Nije, ali je je dosta blizu toga.  Međutim, da li je za vas?

Ako ste od onih koji imaju naviku da telefon stave u džep uskih farmerki, onda zaboravite na Note9. Ukoliko vam je bitno da na pitanje „može li moj telefon da uradi to i to“ odgovor će sa Note9 uvek biti da! Možda je pravljen za one koji većinu svog posla završavaju na telefonu, a to su danas maltene svi, međutim  nije isključivo tu samo za njih jer ne izgleda strogo poslovno i dosadno. Naprotiv! Naravno, sve ovo pod uslovom da ste spremni da platite 124.000 dinara. Da vredi, vredi…

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: