Jednom i ja da isprobam porše

Porsche dizajn na novom Huawei telefonu  foto: Milan Ilić

Još kad je Dilan u seriji Beverli Hils dovezao svoj porše da bi impresinirao Brendu, znala sam da je to automobil koji ću kad tad da provozam! Taj trenutak se još čeka, ali bar sam isprobala mobilni telefon sa ovim predznakom jer je Huawei nastavio saradnju sa prestižnom kompanijom što je rezulturalo novim modelom – Porsche Design Huawei Mate RS.

Huawei Porsche Design sa full opremom foto Milan Ilić

Sve na ovom telefonu prosto vrišti skupo i luksuzno! Najpre kutija u kojoj je spakovan izgleda skupoceno i lepo. Tu su svi mogući dodaci uključujući smart cover ali i punjač za bežično punjenje. Sam Mate RS je oičenje elegancije u svojoj crnoj boji, sa staklom na pozadini na kojoj ne ostaju otisci. A to što je na njemu ispisano Porsche i te kako pomaže!

Telefon ima 2K zaobljeni OLED ekran veličine 6 inča i izuzetno simetričan izgled, minimalistički osećaj i elegantno osmostrano 3D zaobljeno stakleno kućište. U principu, u pogledu dizajna ovo je nešto manja vaerzija P20 Pro ali sa brojnim dodacima u domenu funkcija. Sa 8.5mm debljine i 183 grama teži je od svog prethodnika. Za mnoge ljude ovo je i dalje plus ali i prvi utisak kada uzmu telefon u ruke, vole da osete da je u njega spakovano „svašta nešto“.

Kamera je trostruka, sa oznakom Leica, ptraćena veštačkom intelignecijom

Međutim, nije sve u izgledu. Ovo je telefon koji ima dvostruki čitač otiska prsta sa inovativnim senzorom unutar ekrana, prvi procesor sa veštačkom inteligencijom i trostruka Leica kamera od 40MP. Teško mu je naći bilo kakvu ozbiljniju zamerku.

Taj novi dvostruki skener otiska prsta omogućava još jednostavnije pokretanja telefona ukoliko ga zaključavate jer je sad dovoljno da zadržite prsta iznad displeja. U realnosti to funkcioniše zaista savršeno bez ikakvog zastoja baš kao i sve ostalo. Telefon ima Kirin 970 čipset, isti kao P20 Pro koji se pokazao kao vrlo puzdan i agilan a praćen sa 6 GB RAM deluje vrlo moćno. Kada je kamera u pitanju, već poznata kombinacija tri Leica sočiva primenjena je i ovde. Obe kamere sa RGB senzorom od 40MP uz opcije Master AI imaju i 5x hibridni zum. Prvi put tu je i stabilizacija slike pomoću veštačnke inteligencije na kameri telefona, a prednja kamera ima 24MP. Sve to rezultira odličnim fotografijama koje dobro hvataju čak i pokret. Noćne slike su bez zamerke a imaju prepoznatljive boje kakve inače proizvode Huawei telefoni, dosta žive uz janse detalje.

Tu su i dvostruki SLS (super linear system) zvučnici sa Dolby Atmos sistemom a uz to telefon je otporan na polivanje, vodu i prašinu. Dodatak je bežični brzi punjač koji je samo plus uz bateriju od 4.000 mAh koju bez ikakvog problema ne morate da punite dva dana, ma koliko koristili telefon! Inače, punjač za 30 minuta može da napuni telefon skoro do 60 odsto. I više nego dovoljno.

Zbogom kablovi! foto: Milan Ilić

Naravno, sve ovo dolazi po ceni koja odgovara i imenu – 1695 evra. I to je samo početna cifra. Mada, šta će vam porše koji malo košta…

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: